,

SHARING IS CARING

Det skal være nemmere at finde brugt – end at købe nyt. Omformuleret: Det skal være nemmere at skåne miljøet end at slide på det. Vi har en platform til rådighed, og vi søger dele- og genbrugsentusiaster. Er det dig? Nu kan du blive en del af Sharepeeps, en ny bæredygtig platform.

Vi er tre drenge, der har udviklet en app, hvor du nemt kan finde og tilbyde ting til lån, bytte og foræring. Det er gratis og nemt at være med. Det eneste du skal gøre, er at hente vores app, tænke ”del”, før du tænker ”smid ud”, og tænke ”find gratis genbrug” inden du tænker ”køb nyt”. På den måde kan vi i fællesskab nedsætte produktionen af nye varer, komme hinanden lidt mere ved – og endda spare pengepungen.

Lad os dele mere

Det er heldigvis blevet naturligt for mange at aflevere deres aflagte ting i genbrugsbutikken. På den måde spares både affaldshåndtering, spild og produktion. Men der er lang vej endnu, hvis vi for alvor skal komme miljøet til undsætning. For at det ikke skal være løgn, så er der et kæmpe uudnyttet bytte- og udlåns-potentiale lige rundt om hjørnet.

Det burde være både nemt og normalt at mødes og bytte, låne og forære ting på gader og stræder – men der er ikke nogen optimal, universel platform, der efterlever behovet. Netop de tanker gik vi, og grublede over for et års tid siden. Det har nu har resulteret i appen Sharepeeps, som er en fleksibel deleøkonomisk platform. Vores ambition er at alle som gerne vil dele, nemt kan finde hinanden og de ting, de er på udkig efter. Om det så er for en enkelt dags lån, en byttehandel eller en foræring.

Vi skal ikke alle eje alt

At eje en boremaskine for at bruge den én gang om året bør være unødvendigt. Derfor kan man gennem vores app låne og udlåne ting.

At eje et skab fuld af tøj, som man egentlig gerne vil have skiftet ud, har aldrig haft nogen gavn – og flere står i samme situation. Derfor kan man gennem vores app bytte ting med hinanden.

Sidst men ikke mindst skal det også være nemt at finde gratis ting, som andre ikke længere har brug for – og omvendt skal det være nemt, at få afhentet de ting, man ikke selv har brug for længere. Derfor kan man gennem appen også forære og finde gratis ting.

Vær med

Men for at appen kan blive en platform, der for alvor rykker ved vores forbrugsmønstre, skal vi have flere med, således at alt på butikshylderne også kan findes på appen. Derfor vil vi egentlig bare spørge: Vil du være med til at skabe indholdet i den hidtil mest fleksible deleøkonomiske platform?