,

SAVE EARTH DAY

 


I dag fejres den internationale Earth Day verden over. Men Alternativets Unge synes ikke, Jorden skal snydes for opmærksomhed på årets øvrige 364 dage, og derfor tager man i de kommende måneder arbejdshandskerne på, for at skabe et grundlag for globalt samarbejde og nye løsninger for klodens og menneskets fremtid.


af Jarl Viktor Schultz og Alternativets Unge

”The ice is melting at the poles!” sagde Villy Søvndal for nogle år siden, og det er desværre lige så sandt i dag, som det var dengang. I dag, hvor vi markerer den internationale Earth Day, må vi erkende, at vores planet stadig har feber, og at isen smelter hurtigere end nogensinde før, trods internationale bestræbelser. For der er jo sket gode ting; med Paris-aftalen, som verdens lande blev enige om i 2015, som den hidtidige kulmination.

Men det går ikke hurtigt nok og de ting politikerne kan blive enige om, virker ikke. Sidste år udgav tyske og amerikanske klimaforskere en pessimistisk artikel i tidsskriftet Science Advances, hvor de gav udtryk for, at det måske allerede er for sent at afværge fremtidens klimakatastrofe. Og nej, vi kommer næppe til at være fremmede for klimaforandringerne, hverken os eller vores børn. Vi ser allerede nu, hvordan Jorden hærges af voldsomme storme, dødelig tørke og altødelæggende oversvømmelser, som sættes i forbindelse med den globale opvarmning.

Derfor er klimakrisen også en social krise, der handler om ulighed i verden – for det er de rige lande, der forårsager den globale opvarmning, men det er de fattige lande, der oplever konsekvenserne allerhårdest.

Men selvom vi ikke kan rulle den globale opvarmning tilbage, selvom vi ikke komplet kan afværge klimakrisen, så tror vi i Alternativets Unge stadig på, at vi kan gøre en forskel for klimaet og for vores planet. Ved at tænke nyt, ved at være modige og kreative, kan vi skabe en alternativ verden.

Derfor inviterer vi i anledning af Earth Day alle unge med indenfor, når vi tegner en ny fremtid for den globale verden. Global Challenges Foundation har lanceret en konkurrence de kalder for A New Shape – Remodelling Global Cooperation, og det er en udfordring Alternativets Unge tager op. Over de næste fire måneder skal vi have formuleret en 20 siders model for fremtidens globale samarbejde, og til den opgave har vi brug for alle kræfter – det er ikke nogen lille opgave at redde planeten.

Global Challenges Foundation lægger op til at vi dykker ned og gentænker måden vi træffer globale beslutninger på, da netop samarbejde og forpligtelser er nøglen til at løse det 21. århundredes store kriser, hvad enten det drejer sig om klimakrisen, fattigdom, krig eller overbefolkningsproblemer. Vi er fast besluttede på at tegne en grøn verden, som vi kan være bekendte at efterlade vores egne børn. Og vi er pinligt bevidste om, at vi, den unge generation, står med et historisk ansvar – for vores mod og evner skal tegne planetens fremtid og løse klimakrisen.

Vi vil skabe en verden, hvor vi kan tænke de tanker, som endnu ikke er blevet tænkt, men som en dag kan redde planeten.

Alle der har lyst kan være med. Håbet er at vi sammen kan formulere nye idéer, at vi sammen kan finde frem til nye måder at tænke ‘verden’ på. Vi har brug for fremtidens store tænkere, men vi har også brug for kreative hænder af alle slags. Vi har brug for folk der kan tegne, animere, male, skrive, filme, klippe, synge, fotografere. Vi har kort sagt brug for alle som har lyst til at aktivere deres kundskaber eller hobby til at løse opgaven.

Inde på Christiansborg arbejder Alternativet og de andre partier med klimapolitik efter mere eller mindre konventionelle spilleregler, og det skal de også gøre. Men det vi vil, er at skabe en mere fantasifuld og handlingsorienteret verden; en verden hvor vi kan tænke de tanker, som endnu ikke er blevet tænkt, men som en dag kan redde planeten.

Vil du være med til at fikse verdens fremtid?

Så skriv til Hans Ahlmann-Ohlsen på hans.ahlmann-ohlsen@alternativet.dk og bliv en del af vores Green Team!


HVAD VIL DU GØRE NU?

1. Jeg vil blive en del af Green Team

2. Jeg vil dele denne artikel med en person, som jeg tror vil være en del af Green Team

3. Jeg vil fikse verdens fremtid