,

REPAIR CAFÉ


Det findes i Berlin, New York og nu også i København – Repair Café er et event hvor lokale frivillige er med til at hjælpe deres medborgere med at reparere deres ødelagte ting. Det har til formål at mindske udsmid og gøre forbruget mindre.

I videoen ses en lokal ildsjæl, Rasmus Thirup Beck, der netop har startet en Repair Café op i Vallekilde Hørve.


Er du inspireret? Følg nedenstående punkter og start din egen repair café – i stort eller småt!

  1. FIND EN LOKATION

For at komme i gang med at afholde din Repair Café, er det vigtigt du har et sted at være. Det optimale sted ville være et værksted, men en stor stue eller et lokale ville sagtens kunne gøre det.

  1. FIND DIT VÆRKTØJ FREM

Det næste du skal gøre er at finde værktøjet frem. Det er essentielt i forhold til at kunne reparere dine ødelagte ting. Det kan være alt fra en symaskine til en skruetrækker – hvad end der nu er nødvendigt. Hellere for meget end for lidt.

  1. INVITER DINE NABOER

Jo flere desto bedre. Repair Café er mere end bare at reparere – det kan nemlig også styrke fællesskabet med dine naboer og medborgere. Det er derfor vigtigt at invitere så mange som muligt. Du kan oprette et Facebook event, lave flyers eller gå rundt og banke på dørene og dele invitationer ud.

  1. REPARERE DINE GAMLE TING SAMT STYRKE FÆLLESSKABET

Sidste step er at alle forhåbentlig møder op til en hyggelig dag, hvor man kan lære at reparere ødelagte ting, få snakket med de naboer man normalt ikke snakker med og bidrage til miljøet.


Videoen er produceret af Nicklas Wiborg, Louise Hallander Bajer, Zina Hameed og Asta Vittrup Graversen.