,

Natur som terapi


Dagens podcast skal lære os, hvordan og hvorfor vi kan bruge naturen til at opnå stabilitet samt finde ro og energi igen. Psykoterapeut og mindfulness-instruktør Eva Zelander er ude og gå en tur i Bispebjerg Kirkegård for at fortælle os om naturens rekreative potentialer. 


Naturen stiller ikke krav og har ingen forventninger til dig. Når du er i naturen, kan du bare være. Finde ro og koble af.

I denne podcast tager psykoterapeut og mindfulnessinstruktør Eva Zelander ud på Bispebjerg kirkegård sammen med Maria Teglkamp, der bor i Københavns nordvestkvarter for at hjælpe hende med at bruge naturen aktivt. For man kan faktisk øge sin livsglæde og nedbringe sit stressniveau ved at praktisere mindfulness i naturen.

Når mindfulness og natur går hånd i hånd, forstærker det effekten af begge dele. Men mange udnytter ikke de muligheder, de har lige udenfor døren. Og selv for bymennesker er det faktisk muligt at bruge naturen mindfuldt.

Eva fortæller om den seneste forskning og om alt det, vi nu ved om, hvordan naturen påvirker os positivt, blot ved at vi opholder os i den. Hun har lige udgivet en ny bog med titlen “Mindfulness i naturen”, hvor du kan læse meget mere om naturens afstressende kraft.

3 handlinger:

Til sidst i podcasten kommer Eva med tre handlingsanvisninger til, hvordan du kan bruge naturen mindfuldt som bymenneske:

1. Du kan finde et sted i nærheden af din bopæl, hvor der er noget natur, du kan besøge.

2. Du kan finde en guidet meditation på www.qvercus.dk som kan hjælpe dig i gang med at meditere ude i naturen.

3. Du kan stemme på en politiker der kæmper for at bevare de grønne områder, vi har i byen.


Podcast og tekst af Maria Teglkamp