,

Klimakapløbet


Vi befinder os midt i en klimakrise, og et af de steder, hvor du kan gøre en forskel i hverdagen, er i dit valg af transportmiddel. I den nedenstående video udfordres to bæredygtige transportmidler og en bil til et kapløb…


En bil, en metro og en cykel skal dyste mod hinanden på CO2, tid og pris. Ruten starter ved Københavns Hovedbanegård og slutter ved CBS (Copenhagen Business School) – ruten måler 2,8 km.

Dit valg af transportmiddel kan gøre en stor forskel for klimaet, og vi kan blive grønnere ved at vælge mere bæredygtige transportmidler. En statistik fra Trafikdage viser, at hele 26% af alle bilture i KBH er under 5 km i 2015. Klimakapløbet er et forsøg, der skal vise den mest CO2-venlige samt tidsbesparende måde at transportere sig på fra A til B på under 5 km i myldre trafikken.

 

Her er tre gode råd til at transportere dig bæredygtigt:

  1. Hvis du har mulighed for at tage cyklen, så gør det! Cyklen udleder intet CO2, det koster ingen penge (dog skal du lige købe en cykel først), og du får masser af frisk luft. Findes der en bedre måde at starte morgenen på?
  2. Gør som vores offentlig transport-entusiast, Astrid, og anskaf dig et Rejsekort eller brug andre betalingsmetoder. Den offentlige transport er til dig, som ikke lige har råd til en bil, men som stadig ønsker lidt luksus transportering i hverdagen.
  3. Lad bilen stå, hvis du skal fra A til B på under 5 km – hvis ikke mindre! Det vil faktisk kun spare dig tid og penge, og ikke mindst vil du ikke være en belastning for miljøet.

 


Produceret af Alberte Emma Rasmussen, Freja Rørkær, Katrine Grau og Tia Laura Jepsen.