,

Insekter er fremtidens spise

Filmen ovenfor fremhæver, at det muligvis ikke er den voksne generation, der skal i fokus, når det kommer til bæredygtig madlavning, men den nye generation. Nye bæredygtige madnormer og tankegange herom, skal komme fra et sted af rendyrket nysgerrighed og umanipulerethed – så hvor bedre at starte end hos børnene?


 

Kost er en overraskende stor synder, når det kommer til co2-udslip. Kødforbrug og –produktion skal revurderes, hvis vi vil leve mere bæredygtig i fremtiden.

Et af de bedste bud på erstatning af kød er insekter – et produkt der har haft meget tid på sendefladen gennem de sidste par år, dog med blandet modtagelse hos den voksne og ældre generation.

 

Hvorfor spise insekter?

I 2030 vil der være en milliard flere munde at mætte globalt – derfor står kravet til fødevareproducenter klart: Der skal produceres mere for færre ressourcer. Det er netop denne udfordring, som den nye generation har ansvaret for, og insektet kan være en del af løsningen.

I mange sammenhænge bliver insekter fremhævet for deres overraskende høje indhold af proteiner, vitaminer, fibre og mineraler. F.eks. kan melormes indhold af umættet omega-3 og fedtsyrer sammenlignes med fisk, og melormes protein-, vitamin- og mineralindhold kan sammenlignes med det i kød.

Insekter som erstatning for kød er ikke bare sundt, men også et skridt mod en mere miljøvenlig kost. Ikke kun udleder insekter færre drivhusgasser og ammoniak end kvæg og grise, det kræver også meget mindre plads, vand og foder at fremavle insekter i rigelige mængder.

 

Hvad kan jeg gøre?

Ingen kan spå om, hvordan fremtiden ser ud. Vi kan kun arbejde videre med alternativ kost og foodtrends og hjælpe med at fremdyrke den nye generations nysgerrighed, der forhåbentligt kan blive til nye tanker om mad i fremtiden.

 

Hvis du vil pirre din egen eller dine børns nysgerrighed, så følg disse 3 råd:

  1. Find dine egne snacks i naturen – både bænkebidere, myrer og regnorme (se linket her).
  2. Inkluder dine børn i madlavning med insekter – vis dem at insekter er en almen fødevare, der sagtens kan bruges i køkkenet.
  3. Hold dig nysgerrig og opdateret om nye food-trends med insekter – det er kun lige begyndt!

Insekter på frost kan købes i flere større supermarkeder og online.

#VIHANDLER