,

GRØNT HÅB FOR MERE DIALOG

 Altivisten har været rundt i Danmark for at finde ud af hvordan Alternativets kommunal- og regionsvalgskandidater vil skabe lokal forandring. Alle vores kandidater stiller op for første gang, de er helt grønne! Frem til valget publicerer vi en artikel om ugen hvor en ny kandidat, fra et nyt sted i Danmark, får mulighed for at dele deres ideer og fortælle hvordan de er et grønt håb. 

Qasam Nazir Ahmad er kandidat til byrådet i Halsnæs kommune og regionsrådet i Region Hovedstaden. Han sidder allerede i byrådet i Halsnæs og har dermed allerede erfaring med byrådsarbejde. For Qasam er en af de vigtigste opgaver som folkevalgt at være tilstede i, og lytte til, hans nærområde. “Da jeg både er kandidat til byrådet og regionsråd i Region Hovedstaden, kommer jeg til at bevæge rundt i flere byer i og udenfor Halsnæs kommune for at møde borgere og snakke politik.” Ved siden af hans politiske arbejde er Qasam IT konsulent.

HVORDAN VIL DU GØRE HALSNÆS GRØNNERE?

Jeg har en drøm, en drøm at vi sammen kan gøre Danmark grønnere. Kampen starter dog i vores kommune. Umiddelbart skal man tro at alle partier arbejder for den grønne omstilling, men sådan forholder det sig desværre ikke. En kampagne om begrænsning af ukrudtsmidler er netop vedtaget, på trods af stor modstand af fra blå blok. Jeg har i Halsnæs Kommune arbejde for at vi bliver en ”Klima Kommune” hvilket også blev modarbejdet af blå blok. Ambitionen i den kommende byrådsperiode er at blive ”Klima Kommune Plus”, samt bevare grønne områder. Halsnæs ligger i top 10 i naturkapitalindekset og ambitionen er at blive nr.1. Men det slutter ikke her, i løbet af året skal vi drøfte ukrudtsmidler og hvordan vi kan skabe grønne familievenlige områder. Især nu hvor en ny skole måske skal bygges i kommunen.

HVORDAN VIL DU SIKRE HØJERE LIVSKVALITET I HALSNÆS?

Jeg vil sikre livskvalitet i kommunen gennem forskellige tilbud til alle aldersgrupper. Man oplever ofte at de offenlige tilbud er begrænsede i de mindre kommuner. Men hvis jeg kan bakke op om de frivillige kræfter, kan vi øge tilbudsudbuddet. Især idræt skal opprioriteres, Halsnæs ligger i bunden af Dansk Idrætsforbund analyse af idrætstilbud.

Jeg vil som folkevalgt i Region Hovedstaden give mindre kommuner, ligesom Halsnæs, der har mangel på praktiserende læger en stemme. Jeg vil også mindske ventetiderne på 1813 og til behandlinger, samt arbejde for at vi får flere varme hænder og dropper effektivitetskrav der fjerner medmenneskelig kontakt mellem patienten og sundhedsvæsnet.

HVORDAN VIL DU SKABE MERE BORGERINDDRAGELSE PÅ RÅDHUSET?

Jeg må ærligt indrømme, at jeg elsker politik og jeg elsker at være byrådsmedlem. Bare det at jeg taler med borgere og lytter til deres ønsker, bekymringer og håb gør at jeg elsker jobbet. Men jeg har nogle rammer som jeg har valgt at arbejde under. Alt mit politisk arbejde udspringer fra Alternativets 3 bundlinjer, ligesom jeg også tager beslutninger og debatterer ud fra vores debatdogmer og værdier. I mine øjne er en ny politisk kultur det der skal til for at forbedre dialogen mellem politikere og borgere. Det er vigtigt at afstanden mellem borgere og politiker bliver mindre, og at politikerne bliver bedre til at lytte. Dette vil skabe et demokratisk håb hvor flere vil føle sig inkluderet. I Halsnæs kommune fik jeg ”borgerdrevne forslag” vedtaget. Borgerne har endelig en stemme i byrådet. Dette er noget der længe har været savnet blandt unge, voksne og seniorer. Men der er stadig meget arbejde at gøre. Mit næste skridt er at søsætte projekter der gør det nemmere for borgere at møde politkerne.

HVORDAN FØRER DINE VISIONER TIL BEDRE FREMTIDSUDSIGTER FOR HALSNÆS?

Ved at arbejde ud fra Alternativets 3 bundlinjer vil jeg skabe bedre fremtidsudsigter på mange parametre. Ved at mindske uligheden i kommunen, give syge og langtidsledige en håndsrækning og opgøre fremgang på helhedsorienteret måde, i stedet for tal og statistiker, vil jeg skabe bedre liv for borgerne. Jeg vil forbedre og sikre fællesskabet. På samme måde bliver vi også nød til at passe på vores kyster, klima, miljøet og ikke mindst biodiversitet. Arbejde og ressourcer skal fordeles, så vi kan skabe et bæredygtigt Halsnæs Kommune.

Qasam kan følges på Facebook.