,

FRIVILLIGE SAMLER DE UNGE I HØRVE

Du husker måske selv, dengang du var ung. Du havde lyst til at hænge ud med flere af dine venner, men det var svært at finde et sted, hvor i alle kunne være sammen. Måske boede du i en mindre by, ligesom de unge i videoen, hvor der ikke fandtes mange fritidsmuligheder. Der manglede et sted, hvor I kunne samles, så I ikke skulle sidde derhjemme og kede jer.

Søren With er en af stifterne af Ungehuset i Hørve. I samarbejde med Odsherred Kommune åbnede Ungehuset i februar 2012. Søren With kunne se problematikken i, at de unge ikke havde et fælles sted at være, og kunne se at det resulterede i, at de unge blev rodløse. Sammen med andre frivillige og kommunen gjorde de det muligt at skaffe et lokale, som de unge nu benytter mandag og torsdag fra 19-22. På en åbningsaften kan der komme mellem 30-35 unge. Ungehuset i Hørve har haft så stor succes, at unge fra omkringliggende byer også har taget det i brug.

I 2017 vandt Ungehuset 4534 prisen på baggrund af deres frivillige arbejde og store indsats. Spørger man de unge, har Ungehuset ikke blot givet dem et sted at være, det har også hjulpet med at udvide deres sociale omgangskreds til unge udenfor Hørve.

 

Nete Eldrup og Julie Mai fra Vallekilde Højskole har været ude og besøge de unge i Unge Huset, for at snakke med dem om, hvad initiativet betyder for dem. Dette er der kommet en video ud af.