,

ET BEACH PARTY FOR KLIMAET


I morgen inviterer Alternativet til Copencabana Future Beach Party på Christiansborg Slotsplads. Men hvorfor egentlig fejre, at vandstanden – med mindre vi handler nu – vil stige dramatisk?


af Toke Lotz og Jarl Viktor Schultz

Vi ved at klimaet forandrer sig, men vi forstår ikke helt, hvad det egentlig vil sige. Når vi hører at temperaturen vil stige med så og så mange grader inden for så og så mange år, tænker vi: Åh nej, dog!, men vi har ikke noget billede af den katastrofe der truer. Derfor bliver vi ikke følelsesmæssigt bevæget af klimaforandringerne. Truslen er så abstrakt, så fjern, at den har svært ved rigtigt at piske os til at skride til handling.

Problemet er kort sagt, at ord som dem du nu sidder og læser, har svært ved at trænge igennem det skjold, som alle børn af informationssamfundet har været nødt til at udvikle.

Derfor har Alternativet og Altivisten samarbejdet om at sætte et mere konkret billede på klimaforandringerne. I morgen, på Christiansborg Slotsplads, vil klimaforandringerne fysisk manifestere sig, når Copencabana’s Future Beach Party lægger sand til en festlig afslutning på Folkets Klimamarch.

Så velkommen til Copencabana Future Beach Bar! Din kommende Inner City Beach Bar i hjertet af København.

Hvis vi ikke begynder at passe bedre på vores planet, vil vi om 100 år opleve strandbarer som Copencabana i alle danske byer. Lige nu virker det som om, klimakrisen ikke rigtig er gået op for politikerne på Christiansborg. De har svært ved at forstå konsekvenserne af klimaforandringerne, og vi oplever i øjeblikket at ambitionerne sænkes på det grønne område, frem for at få der bliver sat gang i den bæredygtige omstilling.

Derfor har vi inviteret dem alle sammen ned på Copencabana. Her kan man opleve, hvordan strandbarer vil komme til at se ud i fremtiden og få et realistisk indblik i, hvilke konsekvenser det vil have, når vandstanden stiger og vi bruger flere af Jordens naturlige ressourcer, end den er i stand til at genskabe.

I Alternativet ønsker vi ikke strandbarer på bekostning af muligheden for liv.

Problemet er, at når vi eksempelvis hører, at vandstanden vil stige med 2 meter inden år 2100, tænker vi: ”Åh nej. Men til den tid er jeg her faktisk ikke længere; de kan da ikke bede mig om at forholde mig til min egen død!” Eller også tænker vi, at det vil være godt for turistindustrien hvis Danmark fik et mere sydeuropæisk klima; at vi med lidt højere temperaturer måske kunne begynde at dyrke rødvin og oliven – vi kunne få vores eget Spanien lige her i Danmark!

Danmark vil muligvis komme til at minde mere om Spanien i visse begrænsede henseender, men der vil følge en lavine af miljøkatastrofer med den lunere temperatur – alle lavtliggende områder vil blive oversvømmet, samtidig med at vi vil komme til at opleve dødelig tørke. Vi vil ikke komme til at mangle saltvand, men vand der kan drikkes, bliver en sjældenhed.

I Alternativet ønsker vi ikke strandbarer på bekostning af muligheden for liv. Vi vil gå en helt anden vej, ved at gøre Danmark til det bedste land for verden, og København til den grønneste by på landkortet. Der skal findes seriøse svar på den miljø- og ressourcekrise, som kloden står midt i, og det kræver handling i dag, ikke i morgen.

Men vi kan kun løse det i fællesskab, og derfor har vi brug for din hjælp.

Så meld dig som klimakriger til en af bartenderne i Copencabana – de er alle sammen enormt søde og aktive i Alternativet København, hvor de lige nu forbereder planen til, hvordan vi kan gøre København til den grønneste og mest levende by i verden, frem mod kommunalvalget i november.

(Think responsibly)


HVAD VIL DU GØRE NU?

1. Jeg vil søge efter flere visualiseringer af den globale opvarmnings konsekvenser, f.eks.: https://www.theguardian.com/environment/2015/jul/10/scientists-predict-huge-sea-level-rise-even-if-we-limit-climate-change

2. Jeg vil dele denne artikel med mine bekendte, især dem der ikke stemmer på klimaprogressive partier (psst! Liste Ø og Å)

3. Jeg vil komme til Klimamarch i morgen og melde mig som klimakriger!