,

En mangfoldig jul #4

I ugen op til jul vil Altivisten sætte fokus på mangfoldigheden i tilgangen til december. I dag fortæller Aima om sit forhold til julen. Som muslim er der ingen religiøs fejring forbundet med julen, men flere af de adjektiver, der kendetegner julen, fylder hos Aima, som nyder både julepynt og -film i december måned.


Fornavn: Aima
Alder: 20
Bopæl: København N

Beskriv hvad du forbinder med december.

Ferie, Vinter, kulde, varme trøjer, varm chokolade, risengrød, pebernødder, æbleskiver, brunkager, jul, julestemning på gaderne. Julefrokost i diverse sammenhænge eksempelvis med veninder eller kollegaer. Slutningen af endnu et år.

Beskriv et sted du forbinder med december.

Et af de første ændringer jeg lægger mærke til lige så snart december måned begynder er julepynten der ses på strøgets gader. Derfor er strøget det første jeg kommer i tanke om når jeg tænker på et sted jeg forbinder med december.

Hvad plejer du at lave d. 24. december?

24. December er egentlig en helt normal fridag for mig. Jeg plejer ikke at få gaver, spise speciel mad, eller tage nogle specifikke steder hen. Nogle gange kan min familie og jeg godt finde på at tage på strøget bare for at nyde københavns hyggelig omgivelser lige en sidste gang, inden al pynten bliver revet ned. Som muslim har jul ikke nogen særlig betydning for os. Nogle muslimske familier går op i jul og fejrer det, men det gør vi som reelt ikke. Dog er det ikke ensbetydende med at vi ikke tror på julens hændelser, fordi profeten jesus får også stor betydning og ære fra muslimer. Sagen er bare den at vi ikke fejrer hans fødsel, ligesom vi ikke fejrer andre profeters fødsel. På nær profeten Muhammad. På hans fødselsdag spiser vi lækker mad og fejrer ved at lytte til det der kan kaldes “muslimske salmer”. Mange muslimske lande pynter også med farverne grøn og hvid på gaderne.

Har du én særlig ting, du skal gøre i løbet af december?

Jeg har en tradition med at jeg skal se i hvert fald én julefilm i løbet af december. Det plejer oftest at være Alene Hjemme som jeg faktisk ender med at se på juleaften.

Hvad ville du ønske var anderledes ved december?

Egentlig ville det eneste jeg kan komme i tanke om som jeg kunne tænke mig ændret være vejret. Jeg bryder mig ikke om kolde grå, kedelige og regnfulde/snefulde dage. Jeg foretrækker mildere temperatur. Resten dvs hyggen, og sammenholdet man ender med at få pga. juleånden er noget jeg er meget glad for.