,

At leve bæredygtigt? Det’ jo nemt


af Vallekilde Højskoles elever

Vi bliver konstant bombarderet med advarsler om global opvarmning og klimaforandringer, og hele tiden bliver vi mindet om, at vi skal huske at tænke på madspild. Mange danskere ønsker også at passe bedre på miljøet; faktisk ønsker 8 ud af 10 danskere at leve mere bæredygtigt​. Men hvordan lever man bæredygtigt?

Vi tror at de fleste inderst inde godt ved hvordan man lever et bæredygtigt liv, men vi vil med vores video genopfriske små simple ting, som kan gøre dit liv mere bæredygtigt. I vores video, tog vi udgangspunkt i 21-årige Ditte. Det var vores mål at hjælpe Ditte til at leve et mere bæredygtig liv ved at introducere hende for små håndgribelige og overskuelige hverdagstips. Vi vil vise, at uanset hvilken alder man har, kan man nemt ændre små ting i sin hverdag, som kan gøre store forskelle for vores jord.

Det er også derfor, at videoen har fået titlen “Det’ jo nemt!”, for vi ønsker at vise hvor nemt det kan være at ændre små ting i hverdagen, som i sidste ende kan føre til et mere bæredygtigt liv, og dermed en mere bæredygtig verden.

Vi giver jer en kærlig reminder på, at selvom man godt ved, at lyset skal slukkes og, at det er mere miljøbevidst at tag cyklen fremfor bilen, så er det ikke altid man lige husker det, og det vil vi minde jer om!
Og hvis vi alle øger indsatsen for at leve lidt mere bæredygtigt, ville verden blive så glad for os. Så tag cykel frem for bilen – det’ jo nemt!